Ingredience:
toustový chléb , pomazánkové máslo nebo lučina,krémový sýr, niva, křepelčí vajíčka, kaviár, citrón, tresčí játra, mozzarella, koktejlová rajčátka, kuličky hroznového vína, půlky vlašských ořechů, prosciutto, kousky melounu, lísky máty, petrželky, kolečka, cibulky, bylinky a papričky na zdobení, pepř, sůl
Postup:
Toustové chleby připravíme do křupava v toustovači a nakrájíme úhlopříčně každý kousek na 4 trojúhelníčky.
Vždy dva a dva slabě promažeme pomazánkovým máslem nebo lučinou a spojíme. Trojúhelníčky zdobíme několika variantami:
Kaviárové pokušení
Pomažeme pomazánkovým máslem ozdobéme kolečky uvařených křepelčích vajíček , kopečkem kaviáru. Přizdobíme petrželkou, kouskem citrónu a papričkou
Niva s vlašským ořechem
Lučinu utřeme s kouskem nivy, na toustový trojúhelníček nastříkáme pěnu. Ozdobíme kuličky vína a vlašským ořechem
Lahůdka Prosciutto (viz odkaz)
Pomažeme pomazánkovým máslem nebo krémovým sýrem. naaranžujeme kousky sušené šunky (prosciutto). Ozdobíme čtvrtkou cherry rajčátek a zelenou bylinkou. Další varianty místo cherry rajčátek, jsou kousky melounu nebo kousek mozzarelly
Mozzarella, rajčata, bazalka
Osvědčená kombinace lehlých chuťovek. Na pomazánkové máslo pokladem plátek koktejlových rajčat, poklademe čtvrtkou malé kuličky mozarelly , posypeme sušenou bazalkou nebo ozdobíme bazalkovým
lístečkem
Tresčí játra a jarní cibulka
Tresčí játra můžeme na chvíli nechat marinovat v osoleném nálevu citronové šťávy a pepře. Tousty mezitím natřeme pomazánkovým máslem, vložíme na ně kousky okapaných jater. Přizdobíme kouskem citronu, kolečky cibulek a přizdobíme cibulkou, zelenými bylinkami .