Občerstvení je neopomenutelná součást každé vydařené oslavy a party...
Přesto, že si tisíckrát opakujeme, že hosté přichází zejména kvůli nám, nedejme se zmýlit. Pokud jim nenabídneme pestré pohoštění, bude jejich pohled přes prázdný okraj talíře víceméně výmluvný. Co hostům nabídneme, záleží vždy na typu akce, na složení hostů, vážnosti a významnosti oslavy, kterou pořádáme. Tradiční svátky se mnohdy neobejdou bez kulinářských specialit z kuchyně našich babiček. Někdo bez kapra a bramborového salátu nemá Vánoce a pokud nenajde na velikonční tabuli pořádný mazanec, cítí se trochu oklamán.
Přes všechny nostalgické potřeby zachovat tradiční pokrmy v určitý jejich čas, postupuje spolu s duchem moderní doby i trend odpdprostit se od tradic a vsadit na moderní trendy. Nad jídlem samotným se nkdy snaží prosadit estetika a noblesa. Zvlášť oslavy se vyznačují tím, že "jídlo" musí vypadat. Obecně však platí, čím víc se pokrm rovná vizi uměleckého díla, tím více se za něj zaplatí.