Ingredience:
600 g polohrubé mouky, 360 g másla, 230 g moučkového cukru, 7lžic kakaa, necelé 3 lžičky citronové kúry a 6 žloutků, bílá čokoládová poleva, 600 g marcipánové hnoty (červené, růžové ) Použít můžete i bílý marcipán a obarvit ho potravinářskými barvami.
Postup:
Těsto zpracujeme a ve fólii necháme v chladu odpočinout. Mezitím si připravíme z marcipánové hmoty tvary červených srdíček , malých červených nebo růžových růžiček , kytiček atp. Kolečkem se zoubkovatým okrajem o průměrů o málo menším než je průměr košíčků vykrojíme kulaté podložky z bílého marcipánu, které můžeme doladit zlatou nebo střibrnou potravinářskou barvou.
Formičky košíčků naplníme odleželým těstem a zvolna pečeme asi 20 minut. Hotové je vyklopíme a necháme vychladnout. Připravíme si mezitím bílou čokoládovou polevu a vychladlé košíčky namáčíme celé do rozehřáté polevy. Necháme je na alobalu ztuhnout. Marcipánová kolečka se zoubkovými okraji vložíme do takto připravených košíčků a naplníme připravenými srdíčky, růžičkami nebo květy.