Ingredience:
Korpus: 100 g másla, 2PL medu, 250 g cukru, 1 KL octa, 1 PL jedlé sody, 2 vejce a 700 g hladké mouky.
Krém: 250 g másla, 1 slazené kondenzované mléko, mleté vlašské ořechy a koňak (nemusí být)
Postup:
Ve větším hrnci rozpustit máslo, med, cukr, poté přidat ocet smíchaný se sodou, směs začne trochu kypět, přimíchat vejce, když vznikne hnědá pěna, odstavit z ohně a přimíchat ( nejlépe elektrickým hnětačem )mouku. Hodinu nechat těsto v hrnci odležet.
Z těsta pak vyválíme 6-7 placek které si vykrojíte formou na dort a přenesete na plech. Každá placka se peče asi 2-3 minuty, jinak příliš ztvrdne.
Krém:
kondenzované mléko se vaří nejlépe 3 hodiny v plechovce (zkaramelizuje) po vychladnutí se ušlehá s máslem a rumem. Komu se bude zdát málo krému může si přivařit ještě karamelový puding + cukr (jen v 250 ml mléka - jeden puding) a přišlehat ke krému z kondenzovaného mléka a másla.
Placky je dobré polít kávou + rum a potírat krémem, poslední placka (nebo upečené odkrojky) se rozstrouhají a smíchají s ořechy a posype se jimy poslední horní placka pomazaná krémem..