zpět na seznam
Falešný marcipán
Mléčná tvárná hmota, která při zdobení dortu skvěle nahradí marcipán. Je vláčná a dají se z ní tvořit skvělé ozdůbky pro Vaše dortové zdobení.
Ingredience:
150 g sušeného mléka
270 g moučkového cukru
30 g ztuženého tuku
50 g tekutého medu
1 lžička rumu
několik kapek mandlového aroma
1-3 lžíce vody
Postup:
Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu.
Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v několika kapkách vody.
(cukr je nejlepší Korunní... s tekutinou opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, ale nesmí praskat). Marcipán rozválíme na plát na plastové podložce nebo mezi mikrotenovými sáčky, vykrojíme požadovaný tvar a položíme na dort natřený tenkou vrstvou krému nebo marmelády. Hmota je tvárná téměř jako plastelína, a tak z ní můžeme vytvořit celou řadu krásných a zajímavých dekorací.