zpět na seznam
Dort od babičky
I když máme svojí hlavu a na rady babiček občas nedáme. Musíte uznat , že kulinářský um našich babiček je prostě jedinečný.
Ingredience:
4 vejce, 250 g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 250 g pískového cukru, 4 lžíce horké vody, 4 lžíce oleje, tuk a mouka na formu, lžíce rumu.
Krém: 1/2 l mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, l vanilkový cukr, l žloutek, 150 g másla, 120 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, pak rozkrojíme, pokapeme rumem a potřeme krémem. Mléko svaříme s moukou a vanilkovým cukrem a vlahou kaši zašleháme do másla umíchaného s cukrem. Nakonec vmícháme mleté ořechy.