Ingredience:
4 plátky roštěné po cca 120 g, 100 ml smetany, 100 ml bílý jogurt, 1 ks větší kapie, 1 lžička pálivé papriky, 2 mleté hřebíčky, 1 bobkový list, 2 celé hřebíčky, mletý pepř, olej na opékání, sůl
Postup:
Plátky roštěné naklepeme a osolíme. Kapii nakrájíme na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem solí vmícháme do jogurtu. Touto marinádou potřeme připravené maso a odložíme do chladničky na 2-4 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme k němu bobkový list a celé hřebíčky a pomalu v něm opékáme naložené maso. Maso opečené maso z obou stran vyjmeme, do výpeku vlijeme zbytek marinády a smetanu, necháme pár minut zadusit a krátce povaříme.
Jako přílohu podáváme pikantní rýži.