Řekli bychom, že výzdoba na letní BEER PARTY je podstatně snažší než všechno to vaření, grliování, nakládání masa, šlehání pomazánek...
.png)
Stačí použít na stoly ideálně jednobarevný ubrus (co třeba v barvě piva, tedy zelený nebo žlutý?). Ve stejné barvě talířky, kbelíky na popcorn, papírové mističky nebo plastové misky na lupínky, oříšky a všechno možné. Pro umírněné pijáky poříďte kelímky nebo plastové pivní "půllitry" (dneska už spíš 0,4l) a pro hosty s větším splávkem rovnou XL půllitr.
.png)
No a nad stoly už jen navěste balónky, samostatně nebo v girlandách. Co třeba žluté a zelené balónky v kombinaci s menšími nebo většími nafukovacími půllitry? Nebo malé půllitry na závěsných spirálách?
.png)
Někde v chladnu, ideálně na sedmém schodu, se vám bude hodit praktická přepravka na 6 lahví. Jestli nechcete chodit až do sklepa na sedmý schod, stačí přistrčit ke stolu nebo na něj nafukovací pivní korbel naplněný ledem a je po starostech. Pokud budete hosty obsluhovat sami, pak by to chtělo nějaký pořádný tác nebo naši vychytávku - pás na 6 lahví s otvírákem. Kam se na vás bude hrabat personál v profesionálních pivnicích!
.png)
A pak už stačí na stůl připravit stylové otvíráky lahví (máme i praktické otvíráky na prst, které se vejdou právě tak do kapsy kalhot) a pár módních doplňků, které budou výborně vypadat na společných fotkách. Třeba praktickou kravatu s otvírákem lahví, pivní brýle nebo klobouček s motivy pivních sklenic, který vaši hosté užijí i na dalších akcích.
.png)
Určitě bude vypadat profesionálně, když kamarádům nebo sousedům pošlete stylovou pozvánku. Pro větší legraci si připravte i pohár, šerpu nebo medaily pro krále pivní oslavy (třeba pro toho, kdo vaši párty nejvíce pochválí 😊). No a můžete nalévat a bavit se. Jé, málem jsme zapomněli na jídlo! Tady je pár slíbených receptů! Tak hip hip, pivíčkóó!
.png)
A nakonec pár receptů
Pivní sýrová pomazánka bez masa
Ingredience
- 200 g čedaru
- 1 stroužek česneku
- 100 ml piva
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl, pepř, paprika, kmín podle chuti
Postup
- Sýr nastrouhejte, smíchejte se vším ostatním
- Rozmixujte dohladka a podávejte s topinkami, slanými krekry nebo vlastnoručně vyrobenými preclíky!
Domácí pivní preclíky jako příloha
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 250 ml piva
- 1 lžička soli
- 1/2 kostky droždí
- Hrubá sůl na posypání
Postup
- z ingrediencí vypracujte těsto, nechte kynout asi hodinu
- vytvarujte preclíky, potřete je vejcem a posypte solí
- pečte na 200 °C asi 15 minut
Smažené plněné olivy
Ingredience
- 150 g velkých zelených oliv bez pecek (čím větší, tím lepší!)
- hladká mouka
- strouhanka
- vejce
- klobása vinná (stačí cca 30 cm)
- 80 g sýr feta
- 1 polévková lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
- chilli pasta podle chuti
- stroužek česneku
- olej na smažení
- dva zdobící sáčky (nebo jen pevnější plastové sáčky)
Postup
- troubu předehřejte na 150 °C.
- do jednoho plastového sáčku vymačkejte ze střívka vinnou klobásu. Do druhého dejte utřenou směs fety, jogurtu, česneku a chilli. Ustřihněte růžek a naplňte olivy – polovinu z nich klobásovou a polovinu sýrovou směsí.
- obalte olivy jako řízek v mouce, ve vejci a nakonec ve strouhance. Dejte do chladničky na čtvrt hodiny zatuhnout.
- smažte ve vysoké vrstvě oleje asi 2–3 minuty dozlatovana.
- Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
Pikantní kuřecí křidélka
Ingredience:
- 1 kg kuřecích křídel
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce chilli omáčky
- česnek, sůl, pepř, kari
Postup:
- marinujte křídla minimálně 2 hodiny
- pečte v troubě na 190 °C asi 35 minut, občas otočte
.jpg)








